Monday, January 28, 2013

istimewa untuk abang boroi

Baju singlet slimming Dulu Boroi kini tidak lagii...



Memperkenalkan Pakaian dalam terbaru untuk lelaki yang ingin kelihatan tegak dan segak. Baju slimming ini bukan sahaja untuk lelaki gemok atau berperut buncit, tetapi boleh diguna pakai oleh semua. Anda akan merasa lebih berkeyakinan dan merasa bagaikan dalam pelukan kerana baju ini akan mencekam lembut tubuh anda mengikut pergerakan penafasan anda.Diperbuat dari kain yang berkualiti dan boleh dipakai di mana-mana sahaja

Saiz S,M,L dan XL

ukur pinggang anda dan harga ikut saiz.
25-29 saiz S = RM47
30-37 saiz M = RM52
38-47 saiz L = RM60
48-55 saiz XL = RM69

Material: 80% nylon 20% Spandex

Harga diatas adalah siap pos laju. (sabah/Sarawak tambah RM4)

Hubungi Zubir 012-5648649 Penang


Cepat stok terhad...




CARA PAKAI DARI BAWAH KE ATAS..

Thursday, January 17, 2013

tempah bisnes kad murah



single side :
bisnes kad 2 box  RM45 (TOTAL) siap pos laju...



Double side :
bisnes kad 2 box RM50 (TOTAL) siap pos laju...

* 2 box = 200 keping (order minimum 2 box)


Jika berminat hubungi sms en. zubir 012-5648649


kad anda akan sampai terus ke rumah, jimat petrol, tol dan parking... (tak kena saman AES hehehe..)



Sunday, January 13, 2013

Al-Quran Terjemahan Murah..


Al-Quran Terjemah Per Kata.

Setiap ayat diterjemah satu persatu. Membantu fahaman setiap ayat seperti faham bahasa arab.




Kelebihan Tafsir Quran Per Kata

  1. Tafsir umum yang ringkas, bukan sekadar terjemahan, disusun berdasarkan kata per kata dari setiap ayat al-Qur’an
  2. Mudah dibaca dan difahami, baik secara terpotong-potong kata per kata atau pun secara ayat per ayat.
  3. Disusun dengan merujuk kepada buku-buku Tafsir yang mu’tabar
  4. Dilengkapi dengan Asbabun Nuzul, iaitu informasi tentang keadaan dan latar belakang turunnya setiap ayat.
  5. Dilengkapi juga dengan terjemahan.
  6. Sesuai untuk dijadikan hadiah buat yang tersayang


Harga RM100.00 (siap pos utk semenanjung Malaysia)
tambah RM15 utk sabah/sarawak.

Nanti dulu....

RM100.00 ni bukan dapat buku terjemah ini sahaja tapi saya bagi PERCUMA iaitu:

Beg utk simpan Al-Quran terjemaahan ini. PERCUMA

dan software koleksi 100 e-book, e-novel dan software islamik. PERCUMA



Rasa belum mencukupi...



saya tambah lagi..



Buku Amalan 24 jam Rasulallah. PERCUMA


OK macam mana???

Beli Al-Quran Terjemahan Per kata ini anda dapat.

1- Beg al-quran. PERCUMA
2- CD software 100 ebook enovel islamik. PERCUMA
3- Buku Amalan 24 jam Rasulallah. PERCUMA


Semua ini cuma RM100.00 sahaja.


utk maklumat lanjut hubungi. 012-5648649 zubir.



Satu rumah mesti ada satu terjemahan Al-Quran ini..


Semoga hidup anda dan saya diberkati.. Amin..

cepat.. stok terhad.


Thursday, January 10, 2013

Al-Quran Cordoba

Al-Quran Rujukan Lengkap 33 dalam 1





CIRI-CIRI AL-QUR'AN 33 in 1

1. Terjemah Per Kata
Terjemahan diletakkan tepat di bawah setiap patah perkataan ayat Al-Qur’an
2. Petunjuk Ayat Perbahasan
Ayat-ayat yang paling menonjol dalam satu halaman Al-Qur’an diberi tanda khas
3. Sistem Warna Tajwid 
Kod Warna Tertentu untuk Menunjukkan Hukum Tajwidnya
4. Panduan Hukum Tajwid
Keterangan tentang Hukum-hukum Tajwid
5. Kaedah Tajwid Tartila
Penjelasan lebih dari 50 kaedah hukum tajwid
6. Terjemah Kementerian Agama RI
Terjemahan ini dilengkapi dengan penjelasan footnote yang memudahkan
7. Syamail Muhammadiyyah
Penjelasan  peribadi Nabi Muhammad yang dikupas melalui kitab Syamail Muhammadiyyah
8. 7 Klasifikasi Utama Al-Qur’an
Pembahasan 7 Tema asas dari Al-Qur’an
9. Tafsir Jalalain
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir Jalalain
10. Tafsir At-Tabari
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir At-Tabari
11. Tafsir Ibnu Katsir
Penjelasan Tafsiriah Ayat Berdasarkan Tafsir Ibnu Katsir
12. Riyadus Salihin
Penjelasan Khusus yang Bersumber dari Kitab Riyadus Salihin
13. Hadis Al-’Arba’in An-Nawawi
Hadis-hadis Sahih Bukhari, Muslim yang bersumber pada kitab Hadis 40 Imam Nawawi
14. Hadis Nabawi
Penjelasan tambahan yang berasal dari Hadis-hadis Bukhari, Muslim dan perawi sahih lain
15. Hadis Qudsi
Penjelasan hadis qudsi yang berkaitan sebagai perbandingan serta penguat
16. Mu’jam
Kamus Singkat Lafaz-lafaz Al-Qur’an
17. Medical Hadis
Hadis-hadis mengenai perubatan dan kesihatan
18. Tazkiyatun Nafs
Penjelasan tentang pembersihan jiwa dan pengubatan berbagai macam penyakit hati
19. Tibbun Nabawi
Perubatan Cara Nabi Muhammad Saw
20. Asmaul Husna
Penjelasan nama-nama indah Allah yang disebutkan dalam Al-Qur’an
21. Doa-doa Asmaul Husna
Aplikasi berdoa &  berzikir seharian dengan menggunakan nama-nama Indah Allah
22. Tuntunan Doa
Doa-doa penting dalam Al-Qur’an dan Hadis Sahih
23. Sirah Nabawi
Penjelasan Sejarah Nabi Muhammad Berkaitan dengan Ayat Tertentu
24. Asbabun Nuzul bi Riwayat
Riwayat Sejarah Turunnya Ayat Al-Qur’an
25. Kisah Nabi & Rasul
Sejarah dan Kisah Nabi-nabi dan Rasul sebelum Nabi Muhammad
26. Nasihat dan Pelajaran
Nasihat dan penjelasan dari setiap kejadian pada masa Nabi dan Rasul
27. Kajian Arkeolegi dan Sejarah Islam
Pembahasan sejarah dan peninggalan Islam yang dilengkapi dengan gambar
28. Zikir Al-Ma’thurat
Rangkaian Zikir berdasarkan Al-Qur’an dan Hadis Sahih
29. Doa Seharian
Kompilasi doa-doa seharian berdasarkan hadis sahih
30. Tajwid Aplikatif Khas QRQ
Prinsip-prinsip utama yg harus diperhatiikan ketika membaca Al-Qur’an
31. Indeks
Sangat membantu dalam pencarian tema atau kajian yang ingin dipelajari
32. Tutorial Praktis Umrah dan Haji
DVD berisi tutorial tata cara umrah dan haji secara praktikal
33. Tutorial Ibadah, Solat, dan Mu’amalah Praktikal Seharian
DVD tutorial ini berisi panduan tata cara ibadah praktikal dan ringkas  ibadah seharian


Harga RM160 (Siap pos utk semenanjung sahaja)
sabah / sarawak tambah RM35

Hubungi segera utk tempahan. 012-5648649 zubir

Wednesday, January 9, 2013

Resepi Pajeri Rambutan

Resepi Pajeri Rambutan.



Bahan-bahan ( 3-4 orang )
* 10 biji BUAH RAMBUTAN
* 2 sudu besar rempah kari daging
* 2 cawan santan pekat
* 1btg kulit kayu manis
* 1 biji bunga lawang
* 2 biji bunga cengkih
* 2 sudu besar udang kering
* 2 ulas bawang putih
* 5 ulas bawang merah/ 1/2 biji bawang besar
* minyak untuk menumis
* 1/4 keping gula melaka
* garam secukup rasa

Cara-cara

1. Blend bawang putih, bawang merah, udang kering. Gaulkan dengan rempah kari.
2. Tumis bahan blend tadi dgn rempah kari , kulit kayu manis, bunga cengkih dan bunga lawang sehingga pecah minyak.
3. Masukkan santan, biarkan sampai mendidih.
4. Kemudian masukkan BUAH RAMBUTAN, garam dan gula melaka. Masak sehingga kuah pekat.
5. Rasakan masin manisnya. kalau ada yg terkurang bolehlah ditambah.

Tuesday, January 8, 2013

Ajar anak solat.



Ini cerita saya copy daripada facebook artis terkenal, Wardina Saffiya. Berkenaan pengalaman beliau mengajar anak solat sejak dari umur 6-7 tahun sebagai panduan buat kita.


Dear Mama, Ummi, Mum, Ibu, Bonda…

I have to share this with you… because i feel so happy and i feel that all my penat lelah paid off…I started to make my Amna to solat 5 times a day when she was 7, on her 7th birthday…we had a talk…(check note lama) tapi preparation since 6 la…

tapi dari kecik memang selalu ikut2 la kami solat….she hasnt missed her solat since. Walaupun lambat, tetap solat. I made sure of that – because the key is SOLAT ni kalau tak tanam dari kecik memang LIAT nanti….But it is very important to keep this in mind:-

1) kalau kita bagi dia tinggal WALAUPUN sekali nanti we are sending the wrong signal – kena make sure – every waktu without fail, walaupun penat, ataupun lambat


2) l Selalu kalau boleh solat together..mula2 memang kena solat together….kalau tak ada rumah make sure an adult in the house pastikan anak kita solat. (hari tu Amna pergi her reading class, i asked her teacher to take her to the surau) -lepas solat time tu lah peluk cium, senyum – i always kiss her at the head and say “Barakallahufiha” Ya Allah make my Amna a good Muslim Ya Allah….make her never miss her solat Ya Allah…..kuat2 bagi dia dengar….

ps:- kalau kena amik cuti ambillah – bukan waktu exam je amik cuti – buatlah STEP ini, yakni melangkah ke alam 7 thaun dan tidak meninggalkan solat A BIG Thing! “mama amik cuti hari ni sebab nak pastikan yang adik solat 5 waktu sehari!”


3) Selalu cerita how IMPORATANT it is to solat..how Allah is watching us… how we are good Muslims when we solat, how Allah loves us, Solat tu, untuk kita, bukan untuk Allah…..TAPI selalu jugak cerita yang akan ada orang TAK solat…acknowledge the fact that sometimes we feel lazy to solat….itu semua kerja SETAN! Fight them off….! I tell Amna that even some grown ups tak solat! I tell Amna that….we have to be strong.. we have to tell ourselves we will NEVER miss our solat…..


4) Awal2 subuh ni memang tak bangunkan, tapi as soon as dia bangun pagi, ill ask her to solat straight away.(yes memang leceh..but we have to, and we have to do it with LOVE diselang seli dgn strictness)


5) kalau dia tinggal – DENGAN sengaja, i take the rotan and hit her on her tapak tangan slowly, just as a reminder. After that i hug her and tell her i love her, and i just want her to remember – and guess what?? memang dia ingat!!! (3 kali baru, i think not bad, sampai satu hari dia terlambat solat, sebab keluar dan memang tak ingat, dia yang suruh rotan) But i tell her kalauTERLUPA atau TERTIDUR its ok…but kena solat terus bila bangun.

Macam ni ceritanya, i told Amna, kalau Ummi ambik Amna dari sekolah lambat, Amna solat dulu Asar kat sekolah….tadi memang datang lambat…i was loking for her..and guess what????

She was actually praying her Asar prayers…sorang je kat dalam surau tu….i wanted to pengsan and cry…she did all by herself…. i pun told her how happy and how proud i was of her…i tanya dia kenapa? dia kata “Amna ingat apa Ummi cakap”…..cair nya hatiku ini.

Apa lagi, Ummi ni peluk cium dia….and called nenek at Australia…now im sharing with all of you!!! Because i want us to raise generation of good Muslims that are disciplined, smart, intelligent -that remembers Allah because the world so BADLY needs good QUALITY Muslims like this!!!

And the foundation is – to start them off right – solat at SEVEN! Yes just as how Rasulullah asked us!I love you all!!! Good night….. But the key to all this IS Mak Ayah KENA dan WAJIB solat dulu…anak ketam tak boleh diajar berjalan terus…fahamkan?